A 10 legjobb úti kaland 2010-re

2010-02-15

Álmodozzanak egy kicsit a szürke hétköznapokban: hová utaznának, ha akármennyi pénzük lenne? Segítünk: brit utazási szakemberek összeállították annak a tíz úticélnak a listáját, amelyet szerintük érdemes felkeresni az idén.

 A 10 legjobb úti kaland 2010-re

Utazás tippek 2010

A Nagy Britannia felfedezőiből, utazóiból és díjnyertes szakírói – közöttük Tony Wheeler, a Lonely Planet útikalauz-sorozat alapítója - válogattak a világ leghíresebb látványosságai között. A lista egyben fontossági sorrendet is jelent: azaz az ítészek szerint izgalmasabb egy tigris szemeibe nézni, mint lesíelni egy működő vulkánon, vagy lemerülni a kalapácsfej cápák közé. Simon Calder útikönyvíró és tévés azt mondta: „Akármilyen gondokkal küzd is a gazdaság, a brit vállalkozószellem él! Az utazók hátat fordítanak a tengerparti lustálkodásnak és adrenalin-rohamot kiváltó, extrém élményeket keresnek.”

 

És hogy pontosan hova is kell ehhez menni? Íme a célpontok az egyes zsűritagok ajánlásával:

 

1. Tigriskövetés elefánton az indiai Kahna Nemzeti Parkban „A dzsungelben soha nem tud ilyen közel kerülni egy tigrishez. Legalábbis élve.” (Bryn Thomas, útikönyvíró és kiadó)

 

2. Síelés az Asahikade hegyen Hokkaido-ban, Japánban „Az Ashikade a sziget legmagasabb hegye, amely folyamatosan pöfékel. Hokkaido-n egy évben nyolc méter hó esik, amelynek a minősége ráadásul a legkiválóbbak között van a világon.” (Perry Wilson, az Insure & Go alapítója)

 

3. Búvárkodás a kalapácsfejű cápákkal a Galapagos-szigeteken „Alapfokú búvártudás elég ahhoz, hogy biztonságosan merüljenek ezekkel a mesebeli lényekkel, ráadásul olyan sokan vannak, hogy számolni is alig lehet őket.” (Paul Rose, felfedező)

 

 

4. Találkozás a hegyi gorillákkal Ruandában
„Semmi sem hasonlítható ahhoz, mint amikor a legközelebbi rokonainkkal találkozunk. Hegyen, egy esőerdőben, ahol ösvények sincsenek. Egy túra öt órát is tarthat. Abszolút megéri, és közben segítünk ennek a szegény háború-dúlta országnak is.” (Paul Goldstein, túravezető és díjnyertes fotós)

 

 

5. A Macchu Picchu-hoz vezető Inka ösvény Peruban „Hiába népszerű ez a háromnapos túra, semmi nem készít fel az inkák elveszett városának félelmetes látványára. Magasan az Urumaba fölött fészkel a gomolygó ködben.” (Bryn Thomas)

 

6. A Larapinta-csapás Ausztrália északi részén „Az igazi isten háta mögötti hely: száraz, drámai, sok vadállat… A szárazság miatt járhatatlan lenne az ösvény, de a rendszeres vízutánpótlásnak köszönhetően ez lett Ausztrália legjobb túraútja.” (Tony Wheeler, a Lonely Planet alapítója)

 

7. A Transzszibériai expressz, Oroszország „A valaha volt legjobb vasúti kaland. A hetenként induló Moszkva-Mongólia-Peking járatot ajánlom. Az expressz hét nap és hat éjszaka alatt 5 ezer mérföldet tesz meg Szibériában, át a Góbi-sivatagon, érintve a Nagy Falat – és mindez 410 fontért.” (Mark Smith, díjnyertes utazási szakértő)

 

 

8. Hőlégballonozás a Szerengeti fölött Tanzániában „Még ha nincsenek is alattunk futó csordák, egyszerűen elsuhanunk a csendben a szavanna fölött – ez olyasmi, amit soha nem fognak elfelejteni.” (Benedict Allen, felfedező és televíziós)

 

9. Túra a Grand Tsingy körzetben Madagaszkáron
„A Tsingy egy groteszk hegyorom, amelyet a mészkődárdák a világ legegzotikusabb sziklakertjévé tesznek. Néha feltűnik egy-egy kaktusz a vízmosásokban, amelynek partjait pallókkal, létrákkal és hidakkal kötik össze. (Hilary Brandt, túravezető és kiadó)

 

 

10. A vadállatok a brazíliai Pantanalban „Ismerkedjen meg az óriási vidrákkal, kajmánokal, zöld iguánákkal és a többivel.” (Tim Fryer, országmenedzser, STA Travel)


Bővebben

INGYENES 3-4. FŐNEK VISION OF THE SEAS 175000 Ft/fő


Aktuális utazási ajánlatok

Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Resort*****     Szálloda: az ötcsillagos szálloda a nemzetközi...

243.000 Ft/fő-től Bővebben

Sunrise Mamlouk Palace***** all inclusive

Sunrise Mamlouk Palace***** all inclusive

SUNRISE MAMLOUK PALACE RESORT*****     Szálloda: a helyi besorolás szerinti...

114.900 Ft/fő-től Bővebben

Hotel Steigenberger Al Dau***** all inclusive

Hotel Steigenberger Al Dau***** all inclusive

Szálloda: az elegáns, ötcsillagos helyi kategóriájú szálloda közvetlenül a homokos...

144.900 Ft/fő-től Bővebben

Repülőjegy foglalás

Utasok száma:

Legfrissebb cikkek

Fedezze fel a világot Viano-val!

Fedezze fel a világot Viano-val!

 Szeretettel meghívjuk a tesztvezetésben részt vevő Mercedes-Benz márkakereskedéseinkbe, ahol lehetősége nyílik megismerkedni a csodálatos Viano modellünkkel. Lehetőséget... Tovább

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Veszélybe kerülhetnek a plusz juttatások. Akár 38 százalék adót és 11 százalékos járulékot is kell majd fizetni az étkezési jegy és az üdülési csekk után. Ezt jelentette be a... Üdülési csekk 2010