Adóköteles üdülési csekk 2010-től

2010-03-09

Veszélybe kerülhetnek a plusz juttatások. Akár 38 százalék adót és 11 százalékos járulékot is kell majd fizetni az étkezési jegy és az üdülési csekk után. Ezt jelentette be a pénzügyminiszter, aki a hétfőn nyilvánosságra hozott adócsomag részleteiről beszélt. A magyar szállodaszövetség elnöke szerint akár 30 százalékkal is kevesebb vendégük lehet, ha adókötelessé teszik üdülési csekket.

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Üdülési csekk 2010

 

Jövőre drágább lesz a nyaralás. Nem a szállodák emelnek árat, adó- és járulékköteles lesz az étkezési jegy és az üdülési csekk. Eddig nem lehetett tudni, mennyivel. Most ezt is elmondta a pénzügyminiszter.

 

„11 százalékos járulékkal és egy SZJA kötelezettséggel számolunk” – mondta Veres János pénzügyminiszter.

 

Azaz 11 százalék járulék mellett 19 vagy akár 38 százalék adót is kell majd fizetni az eddig adómentes juttatások után. Így kerülhet egy 10 ezer forintos étkezési jegy vagy üdülési csekk majdnem 15 ezer forintba a munkáltatónak. Ezek után kérdéses, hogy a cégek adnak-e, és ha igen, mekkora értékben ilyen támogatást.

 

Az idegenforgalmi szakemberek attól félnek, a tervezett változás, ha nálunk adó- és járulékköteles lesz, megszűnik az előnye. Ez pedig krízist okozhat a hazai szállodákban, ahol a vendégek harmada csekkel fizet.

 

„Várhatóan ennek nagy része el fog maradni, ha nem használhatják fel adómentesen a csekket” – mondta Kopocsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

 

Nemcsak a nagyokat viselheti meg a változás

 

„Az üdülési csekk forgalma csárdánkban 20 százalékot tett ki, és ennek nagyon örültünk, mert külföldi vendégeink nincsenek” – mondta Puskás László. Azt mondják, csekk nélkül a hazai vendégek is kevesebben lesznek.

 

De nemcsak Magyarországon válságkezelő eszköz az üdülési csekk, hanem Szlovákiában is. Csak éppen nem úgy, ahogy nálunk. Szlovákiában most éppen azt tervezik, hogy bevezessék. A kormány nemcsak az étkezési jegyet és az üdülési csekket adóztatná meg 2010-től, hanem az iskolakezdési támogatást is.
 


Bővebben

INGYENES 3-4. FŐNEK VISION OF THE SEAS 175000 Ft/fő


Aktuális utazási ajánlatok

BALI- Grand Mirage Resort*****

BALI- Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Bali Resort ****   Utazás:  egyénileg Repülési idô 17...

126.000 Ft/fő-től Bővebben

BALI - Nusa Dua Beach Hotel & Spa *****

BALI - Nusa Dua Beach Hotel & Spa *****

   Nusa Dua Beach Hotel & Spa*****     Azt mondják, a házasság az...

126.900 Ft/fő-től Bővebben

Ciprus

Ciprus

Ciprus, a szerelem szigete!     Kristálytiszta tenger, zavartalan...

49.000 Ft/fő-től Bővebben

Repülőjegy foglalás

Utasok száma:

Legfrissebb cikkek

Fedezze fel a világot Viano-val!

Fedezze fel a világot Viano-val!

 Szeretettel meghívjuk a tesztvezetésben részt vevő Mercedes-Benz márkakereskedéseinkbe, ahol lehetősége nyílik megismerkedni a csodálatos Viano modellünkkel. Lehetőséget... Tovább