Adóköteles üdülési csekk 2010-től

2010-03-09

Veszélybe kerülhetnek a plusz juttatások. Akár 38 százalék adót és 11 százalékos járulékot is kell majd fizetni az étkezési jegy és az üdülési csekk után. Ezt jelentette be a pénzügyminiszter, aki a hétfőn nyilvánosságra hozott adócsomag részleteiről beszélt. A magyar szállodaszövetség elnöke szerint akár 30 százalékkal is kevesebb vendégük lehet, ha adókötelessé teszik üdülési csekket.

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Üdülési csekk 2010

 

Jövőre drágább lesz a nyaralás. Nem a szállodák emelnek árat, adó- és járulékköteles lesz az étkezési jegy és az üdülési csekk. Eddig nem lehetett tudni, mennyivel. Most ezt is elmondta a pénzügyminiszter.

 

„11 százalékos járulékkal és egy SZJA kötelezettséggel számolunk” – mondta Veres János pénzügyminiszter.

 

Azaz 11 százalék járulék mellett 19 vagy akár 38 százalék adót is kell majd fizetni az eddig adómentes juttatások után. Így kerülhet egy 10 ezer forintos étkezési jegy vagy üdülési csekk majdnem 15 ezer forintba a munkáltatónak. Ezek után kérdéses, hogy a cégek adnak-e, és ha igen, mekkora értékben ilyen támogatást.

 

Az idegenforgalmi szakemberek attól félnek, a tervezett változás, ha nálunk adó- és járulékköteles lesz, megszűnik az előnye. Ez pedig krízist okozhat a hazai szállodákban, ahol a vendégek harmada csekkel fizet.

 

„Várhatóan ennek nagy része el fog maradni, ha nem használhatják fel adómentesen a csekket” – mondta Kopocsy Andrea, a Magyar Szállodaszövetség elnöke.

 

Nemcsak a nagyokat viselheti meg a változás

 

„Az üdülési csekk forgalma csárdánkban 20 százalékot tett ki, és ennek nagyon örültünk, mert külföldi vendégeink nincsenek” – mondta Puskás László. Azt mondják, csekk nélkül a hazai vendégek is kevesebben lesznek.

 

De nemcsak Magyarországon válságkezelő eszköz az üdülési csekk, hanem Szlovákiában is. Csak éppen nem úgy, ahogy nálunk. Szlovákiában most éppen azt tervezik, hogy bevezessék. A kormány nemcsak az étkezési jegyet és az üdülési csekket adóztatná meg 2010-től, hanem az iskolakezdési támogatást is.
 


Bővebben

INGYENES 3-4. FŐNEK VISION OF THE SEAS 175000 Ft/fő


Aktuális utazási ajánlatok

Hotel Reichmann*** - St. Kanzian

Hotel Reichmann*** - St. Kanzian

Szálloda: a helyi besorolás szerint háromcsillagos hotel a település központjában...

18.000 Ft/fő-től Bővebben

Strandhotel Morak*** – Velden

Strandhotel Morak*** – Velden

Szálloda: a csendes, nyugodt környezetben lévő szálloda közvetlenül a vízparton található,...

22.500 Ft/fő-től Bővebben

Kis Helikon Hotel****

Kis Helikon Hotel****

Romantik Hotel Kis Helikon****   A Kis Helikon Hotel**** Hévízen csendes, romantikus...

31.500 Ft/fő-től Bővebben

Repülőjegy foglalás

Utasok száma:

Legfrissebb cikkek

Fedezze fel a világot Viano-val!

Fedezze fel a világot Viano-val!

 Szeretettel meghívjuk a tesztvezetésben részt vevő Mercedes-Benz márkakereskedéseinkbe, ahol lehetősége nyílik megismerkedni a csodálatos Viano modellünkkel. Lehetőséget... Tovább

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Veszélybe kerülhetnek a plusz juttatások. Akár 38 százalék adót és 11 százalékos járulékot is kell majd fizetni az étkezési jegy és az üdülési csekk után. Ezt jelentette be a... Üdülési csekk 2010