Megnyitották az Ozalj-Vivodinai borutat Karlovac-megyében

2010-02-22


Karlovac megye nemrégiben új idegenforgalmi nevezetességgel lett gazdagabb: megnyitották az Ozalj-Vivodinai, mintegy 30 kilométer hosszú borutat.

Megnyitották az Ozalj-Vivodinai borutat Karlovac-megyében

Ozalj-Vivodina borút Horvátország

 

A borút e híres bortermelő vidék tizenegy legismertebb bortermelőjét kapcsolja össze.

 

Maga a borút 30 kilométer hosszú, a Vivodina falutól a Vrhovec nevű helységig terjed. Magát a borút tervét az ozalji Szőlősgazdák, Borászok és Gyümölcstermelők Szövetsége dolgozta ki és Karlovac-Megyei Idegenforgalmi Közösség közreműködésével valósult meg.

 

Ozalj-Vivodina borvidék

 

Az Ozalj-Vivodina-i területen napjainkban mintegy 80 hektárnyi területen találhatók szőlőskertek. A bortermelők legjelentősebb borfajtái a rizling, a sauvignon, a rajnai rizling, a chardonnay, a sárga muskotály, a vörös pinot, a frankovka, a zwiegelt és a portugizac nevű újbor.

 

A borút tervének elindítóját az a szándék vezérli, hogy az erre a vidékre látogatók – a kiváló minőségű, helyi specialitásokból álló ételajánlaton kívül – a 11 családi vállalkozás nyújtotta minőségi borokat is megkóstolják, miközben a természet nyújtotta örömökben gyönyörködnek.

Ezen a vidéken a bortermelés hosszú és gazdag hagyománnyal rendelkezik. A napjainkban rendelkezésre álló források arról tanúskodnak, hogy a környék lakói már a középkorban is bortermeléssel foglalkoztak. Az 1550-től az 1776-ig terjedő időszakból fennmaradt dokumentumok szerint – amelyeket a zágrábi levéltárban őriznek -, 32 olyan adásvételi szerződés létezik, amelyek szerint a környék lakói szőlőskerteket adtak vagy ajándékoztak el.


Bővebben

INGYENES 3-4. FŐNEK VISION OF THE SEAS 175000 Ft/fő


Aktuális utazási ajánlatok

Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Resort*****     Szálloda: az ötcsillagos szálloda a nemzetközi...

243.000 Ft/fő-től Bővebben

Sunrise Mamlouk Palace***** all inclusive

Sunrise Mamlouk Palace***** all inclusive

SUNRISE MAMLOUK PALACE RESORT*****     Szálloda: a helyi besorolás szerinti...

114.900 Ft/fő-től Bővebben

Hotel Steigenberger Al Dau***** all inclusive

Hotel Steigenberger Al Dau***** all inclusive

Szálloda: az elegáns, ötcsillagos helyi kategóriájú szálloda közvetlenül a homokos...

144.900 Ft/fő-től Bővebben

Repülőjegy foglalás

Utasok száma:

Legfrissebb cikkek

Fedezze fel a világot Viano-val!

Fedezze fel a világot Viano-val!

 Szeretettel meghívjuk a tesztvezetésben részt vevő Mercedes-Benz márkakereskedéseinkbe, ahol lehetősége nyílik megismerkedni a csodálatos Viano modellünkkel. Lehetőséget... Tovább

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Veszélybe kerülhetnek a plusz juttatások. Akár 38 százalék adót és 11 százalékos járulékot is kell majd fizetni az étkezési jegy és az üdülési csekk után. Ezt jelentette be a... Üdülési csekk 2010