Erdély Felfedezése

Ár: 64.900 Ft/fő-től 0 Ft/fő-ig

Indulási hónap: Augusztus

Erdély Felfedezése

VÉGTELEN FENYVESEK, TARKA SZÁNTÓK-MEZOK, DÍSZESEN FARAGOTT SZÉKELYKAPUK, SOK-SOK MUEMLÉKI ÉPÜLET

7 NAP / 6 ÉJ 

 

 

Részletes információk
Erdély látványa, a székelyek hagyományos vendégszeretete rabul ejti a látogatót. Bejárjuk a legszebb székely, szász, csángó vidékeket, városokat. Fedezze fel velünk e nagy múltú multikulturális tájegységet!

1. nap: NAGYSZEBEN
Nagyszeben - városnézés az erdélyi Szászföld történelmi fovárosában, amelyet nemrég Európa kulturális fovárosának választottak: hangulatos óvárosi terek és lépcsok, evangélikus püspöki székesegyház, Brukenthal - Palota. Szállás Nagyszeben környékén (540 km)

2. nap: FEKETEHALOM - TÖRCSVÁR - BRASSÓ
Utazás Az Olt völgyében a Fogarasi havasok mentén Feketehalom-ba, itt megtekintjük a Vrassói-medence egyik leglátványosabb szász erodtemplomát. Törcsvár - a Kárpátok erdoségében emelkedo romantikus várkastély a Drakula - legendáról vált Európa szerte ismertté, késobb a romáun királyi család nyaralóhelyévé vált (régi bútorok, díszudva); megtekintjük a vár alatt található skanzent; délutánra érünk Brassóba, séta a történelmi hangulatú város központjában. Szállás Bálványoson.

3. nap: Szent Anna-tó - Tusnád - Gyimesi csángó falvak
Szent Anna tó - festoi szépségu vulkáni krátertó 850 m magasan. Tusnád a Monarchia egykori elegáns fürdohelye, gyógyvízforrásairól vált híressé. Az Olt völgyében érjük el a Csíki-medencét. A népmuvészetükrol híres gyimesi csángó falvakon át visz fel utunk a Csíki-havasokba. Séta az 1000 éves határnál és a Rákóczi várnál. Szállás Csíkszereda központjában. /2 éj/

4. nap: Csíksomlyó - Lázár kastély - Gyilkos-tó - Békás-szoros
Csíksomlyón megtekintjük a híres búcsújáró templomot, a csodatévo Szuz Mária szoborral. Megállás a máréfalvi veszedelem emlékmuvénél. Gyergyószárhegyen felkeressük a Lázár család felújított reneszánsz kastélyát, ahol Bethlen Gábor is nevelkedett; megtekintheto az alkotótábor képzomuvészeti kiállítása. Utunk a Gyergyói-havasok csodás tájain vezet a Gyilkos-tóhoz, amely sok száz vízbol kiálló, konzerválódott fatörzsérol nevezetes; séta a tóparton. Majd a Békás-szoros lélegzetelállító sziklavilágában gyönyörködhetünk, fotószünetek és rövid séta a kanyon sziklafalai között.

5. nap: Máréfalva - Székelyudvarhely - Farkaslaka - Korond - Parajd
Hargita foútján haladunk Székelyföld szívébe; Máréfalván páratlan szépségu, festett székelykapuk kötik le az utazók figyelmét. Séta Székelyudvarhely kedves belvárosában (templomok, városháza, gimnázium). Szejkefürdon megtekintjük a székelykapuk gyujteményét és a híres néprajzkutató, Orbán Balázs sírját. Farkaslakán megállunk Tamási Áron kopjafás sírjánál, majd a népmuvészetérol messze földön híres Korondon vásárlási lehetoség nyílik - az egész falu egy nagy népi vásár. Parajd - látogatás a híres sóbányában. Szállás Korondon.

6. nap: Szováta - Segesvár - Marosvásárhely
Szováta - fürdési lehetoség a sósvizu, erdokkel övezett Medve-tóban, séta a klimatikus üdülovárosban. Segesvár - bejárjuk az osi szász település muemléki várnegyedét (várostorony, Drakula háza, gótikus kolostortemplom, diák-lépcso). Marosvásárhelyen elfoglaljuk központi szállásunkat, majd vacsora után esti séta a történelmi belvárosban: Rózsák tere, Kultúrpalota, Bolyai Gimnázium.

7. nap: Kolozsvár - Körösfo - Bánfihunyad
Erdély szellemi és kulturális központjában megtekintjük a gótikus Szt. Mihály székesegyházat, Mátyás király híres szobrát és szüloházát, a Farkas utcai református templomot, a Házsongrádi temetot. Körösfon megállunk a népi hímzések vásáránál. Bánfihunyad - a fatornyú református erodtemplom megtekintése. Hazautazás Berettyóújfalu - Szolnok útvonalon.

 

Időpontok:  Aug. 6 – 12.

Részvételi díj:  64.900 Ft

A részvételi díj tartalmazza: buszos utazás, szállás, ellátás
Nem tartalmazza: Sztornó biztosítás (1,5%), Betegség, baleset és poggyász biztodsítást


Elhelyezés: 2 és 3*-os szállodák/panziók, fürdő/WC-s szobákban

Ellátás:
    * 6 reggeli
    * 6 háromfogásos vacsora ( 15.900 Ft, kötelező)

Utazás:
    * összkomfortos autóbusszal ( légkondi, videó, büfé,WC)
    * Csatlakoási lehetőség: E: Győr

 

   

                        


Ajánlatkérés és Érdeklődés

Foglaljon kötelezettségek nélkül


Elérhetőségek

Indulás

Év:

Hónap:

Nap:

Hazaérkezés

Év:

Hónap:

Nap:


Szállás

Felnőttek száma:


Gyermekek száma:
Bővebben

INGYENES 3-4. FŐNEK VISION OF THE SEAS 175000 Ft/fő


Aktuális utazási ajánlatok

Hotel Reichmann*** - St. Kanzian

Hotel Reichmann*** - St. Kanzian

Szálloda: a helyi besorolás szerint háromcsillagos hotel a település központjában...

18.000 Ft/fő-től Bővebben

Strandhotel Morak*** – Velden

Strandhotel Morak*** – Velden

Szálloda: a csendes, nyugodt környezetben lévő szálloda közvetlenül a vízparton található,...

22.500 Ft/fő-től Bővebben

Kis Helikon Hotel****

Kis Helikon Hotel****

Romantik Hotel Kis Helikon****   A Kis Helikon Hotel**** Hévízen csendes, romantikus...

31.500 Ft/fő-től Bővebben

Repülőjegy foglalás

Utasok száma:

Legfrissebb cikkek

Fedezze fel a világot Viano-val!

Fedezze fel a világot Viano-val!

 Szeretettel meghívjuk a tesztvezetésben részt vevő Mercedes-Benz márkakereskedéseinkbe, ahol lehetősége nyílik megismerkedni a csodálatos Viano modellünkkel. Lehetőséget... Tovább

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Adóköteles üdülési csekk 2010-től

Veszélybe kerülhetnek a plusz juttatások. Akár 38 százalék adót és 11 százalékos járulékot is kell majd fizetni az étkezési jegy és az üdülési csekk után. Ezt jelentette be a... Üdülési csekk 2010