Benelux körút

Sajt,tulipán,fapapucs

Ár: 109.900 Ft/fő-től 109.900 Ft/fő-ig

Indulási hónap: Szeptember

 

 

Benelux körút

 

szeptember 03-09

 

 

 

 

Ár: 109.900 Ft

Időpont: 2012.09.03-09

Utazás: autóbusszal
Szállás: egyszerű szállodákban, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli

 

Az ár tartalmazza:

 

Utazás autóbusszal, 6 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés.

 

Az ár nem tartalmazza:

 

Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőjegyek, fakultatív programok

 

Várható belépőjegy költségek:


Rotterdam, Euromast torony kb. 10 Euro/fő
Amszterdam, Rijksmuseum kb. 12 Euro/fő
Brugge templom 2 EUR
Brugge hajókázás 7 EUR
Antwerpen Rubens háza 6 EUR
Antwerpen Miasszonyunk katedrális 3 EUR
Antwerpen St.James katedrális 1,50 EUR
Van Gogh múzeum 14 EUR
Amszterdam Királyi Palota 7,50 EUR
Sétahajózás 15 EUR

Fakultatív programok:
Volendam-Marken 15 Euro/fő


 

Programleírás:

 

1.nap:
Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor. Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Metz környékére, szállásfoglalás.

 

2.nap:
Reggeli után Luxemburg mini államába utazunk. Luxemburg óvárosa és erődrendszere a Világörökség része. Ismerkedés a gazdag nagyhercegség különlegesen szép fekvésű fővárosával: erőd, a mór stílusban épült Nagyhercegi palota, a Notre Dame katedrális és a Parlament lesznek a legfontosabb látnivalók. Délután Brüsszel, Európa politikai központjának nevezetességeivel ismerkedünk, buszból megtekintjük a Királyi Palotát és az Igazságügyi Palotát, majd séta: Grande Palace (a világ egyik legdíszesebb tere körös-körül művészien kidolgozott, aranyozott palotákkal), St. Michael templom, Manneken Pis szobor. Fényképszünet az Atomiumnál, melynek 9 acélgömbből álló építménye az 1958-as brüsszeli világkiállításra épült. Szállás elfoglalása Antwerpen környékén.

 

3.nap:
Városnézés a világ egyik legnagyobb kikötővárosában, a Schelde folyó partján fekvő Antwerpen-ben. Ismerkedés a gyémántkereskedelemből meggazdagodott város díszes központjával: a Place de Meir, a királyi palota, a Rubens ház, a Notre Dame székesegyház és a Németalföld legrégebbi reneszánsz épülete a Városháza lesznek a legfontosabb látnivalók. Rövid szabadprogram után Rotterdam felé utazunk. Innen utunk Brugge-be vezet, amely a korai polgárosodás egyik mintavárosa: séta a reneszánsz paloták, díszes házsorok és csatornák mentén: a hangulatos óvárosi piactér, városháza és várostorony (Belfort), Begina udvar, Szent Vér Bazilika. A délutánt Kelet-Flandria tartomány legnagyobb városában Gent-ben töltjük, a tornyok és csipkés flandriai házak városában. A város a középkorban Észak-Európa egyik legnagyobb és leggazdagabb települése volt. Séta a városban: St. Bavo katedrális és környéke, középkori vízi vár, Beginaudvar, harangtorony, valamint a közeli szövetcsarnok, melyek mind az UNESCO világörökség részét képezik. Szállás ugyanott, ahol előző este.

 

4.nap:
Reggeli után városnézés Rotterdamban: belváros, Erasmus-híd, Euromast torony (lábunk alatt terül el Európa legnagyobb kikötője). Továbbutazunk csatornák mentén a fajansz, a világhírű kék porcelán városába: Delft-be, mely a régi flamand uralkodók székvárosa volt. Továbbutazva felkeressük az Északi-tenger mellett fekvő Hágát, a királyi család és a kormány székhelyét. Megtekintjük parlamentjét és a belvárost. A kora estét Amszterdamban, "észak Velencéjében" töltjük: hajókázással egybekötött városnézés a csatornákról. Esti szabadidő a belváros és a hírhedt szórakozó negyed felfedezésére. Szállás Amszterdam környékén.

 

5.nap:
Városnézés Hollandia fővárosában, a csatornáiról, múzeumairól híres Amstel folyó partján fekvő Amszterdamban. Városnézésünk során a következő nevezetességeket tekintjük meg: Rijksmuseum, Dam tér a Királyi Palota és az Új-templom épülete, Öreg templom (Oude Kerk) majd fakultatív sétahajózás a festői csatornákon. Látogatás egy gyémántcsiszoló műhelyben majd szabadidő a belvárosban. Szabadidőre javasoljuk a világhírű Van Gogh Múzeum megtekintését.

Délután fakultatív programlehetőség: Volendam-Marken

Elsőként Volendamba látogatunk, ami, az egyik legközkedveltebb egy napos kiruccanás Amszterdamból. Ezt a kis városkát, az IJssel tó partján, még mindig áthatja a halászfalu volta, s a helyieket még sokszor lehet tradicionális öltözetben látni a zöld és fehér faházak között. Látogatás egy helyi gazdaságban ahol a sajtkészítés és a fapapucs gyártás rejtélyeibe is betekintést nyerhetünk, majd kóstoló az ízletes sajtfélékből. Utolsó megállónkat egy földnyelven érjük el: Marken színpompás halászfalujába érkezünk, ahol 1450 táján építették az első faházaikat a halászok, akik a számtalan megpróbáltatás ellenére sem féltek a tengertől. Szállás ugyanott, ahol előző este.


6.nap:
Utazás Németország felé, Városnézés a Felső - Duna "hercegének" tartott Regensburg-ban: gótikus katedrális, városháza, óvárosi séta. Szállás Regensburg környékén.

 

7.nap:
Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

 

 

VT_0704


Ajánlatkérés és Érdeklődés

Foglaljon kötelezettségek nélkül


Elérhetőségek

Indulás

Év:

Hónap:

Nap:

Hazaérkezés

Év:

Hónap:

Nap:


Szállás

Felnőttek száma:


Gyermekek száma:
Bővebben

INGYENES 3-4. FŐNEK VISION OF THE SEAS 175000 Ft/fő


Aktuális utazási ajánlatok

Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Resort*****

Grand Mirage Resort*****     Szálloda: az ötcsillagos szálloda a nemzetközi...

243.000 Ft/fő-től Bővebben

Sunrise Mamlouk Palace***** all inclusive

Sunrise Mamlouk Palace***** all inclusive

SUNRISE MAMLOUK PALACE RESORT*****     Szálloda: a helyi besorolás szerinti...

114.900 Ft/fő-től Bővebben

Hotel Steigenberger Al Dau***** all inclusive

Hotel Steigenberger Al Dau***** all inclusive

Szálloda: az elegáns, ötcsillagos helyi kategóriájú szálloda közvetlenül a homokos...

144.900 Ft/fő-től Bővebben

Repülőjegy foglalás

Utasok száma:

Legfrissebb cikkek